In de voedingswereld heeft vet lange tijd de twijfelachtige eer gehad als grootste boosdoener te worden gezien, terwijl suiker relatief onopgemerkt bleef. Maar de laatste jaren is duidelijk geworden dat suiker, vooral in overmaat, verre van onschuldig is. Met allerlei misleidende benamingen vindt suiker zijn weg in talloze producten. Het is hoog tijd om de mythes en realiteiten rondom suiker te verkennen.
Energieleverancier
Suiker, aanwezig in natuurlijke bronnen zoals fruit, groenten, zuivel, maar ook in ahornsiroop en honing, is een cruciale energiebron voor ons lichaam. Het wordt omgezet in glucose, wat onze spieren, organen en hersenen van brandstof voorziet. Een beetje suiker is dus niet direct schadelijk; het wordt pas een probleem als we te veel consumeren. De negatieve effecten van een teveel aan suiker zijn inmiddels bekend: overgewicht, tandproblemen en diabetes liggen dan op de loer.
Lees verder op de volgende pagina waar het addertje onder het gras zit omtrent de suikers in bijvoorbeeld frisdranken