Ava heeft altijd een passie gehad voor verfijnde gerechten en uitmuntende wijnen. “Terwijl mijn vriendinnen als kind pannenkoeken verkozen, ging ik voor oesters en kreeft,” herinnert Ava zich. “Goed eten en wijn zijn voor mij synoniem met levensvreugde. Een dag niet smakelijk gegeten, is een dag niet geleefd.” Deze liefde voor gastronomie deelt Ava echter niet met haar zus, die een heel andere kijk op eten en drinken heeft.
Verschil in smaak
Ava, die samen met haar man Bas een Michelinsterrenrestaurant runt, leeft voor de gastronomie. Haar zus, daarentegen, ziet eten meer als een noodzaak dan als een plezier. “Als we bij haar eten, is de wijn die op tafel komt vaak goedkoop en niet te drinken. Ze kiest steevast voor de voordeligste opties uit de supermarkt,” vertelt Ava. Dit zorgt voor een dilemma, want hoewel Ava haar zus liefheeft, vindt ze het moeilijk om van de maaltijden bij haar zus te genieten.
Lees verder op de volgende pagina.