Chanelle en haar familie staan op het punt hun huis te verliezen vanwege de exorbitante huurkosten van een illegaal onderverhuurd huis in Rotterdam. Ze betaalt maandelijks 1800 euro voor een sociale huurwoning die eigenlijk voor 655 euro verhuurd wordt.
Samen met haar partner, diens 17-jarige zoon, hun 7-jarige zoon die aan een hersentumor lijdt, en hun pasgeboren kind, zoekt ze naarstig naar een oplossing. In 2021 verhuisde het gezin vanuit België naar Rotterdam, waar ze al snel geconfronteerd werden met de woningnood.
Na een periode in een klein appartement te hebben doorgebracht, vonden ze via contacten een sociale huurwoning in onderhuur in Rotterdam. Ze betalen echter een huur van 1800 euro per maand, terwijl de officiële huur via Woonstad Rotterdam slechts 655 euro is.
Omdat ze veel meer betalen dan de woning waard is, en omdat de woning ongemeubileerd is, geen koelkast heeft, en lekkages vertoont als het regent, ontstonden er problemen met de persoon van wie ze dachten dat hij de verhuurder was.
Later bleek dat deze persoon niet de eigenlijke huurder is, maar dat een partner van hem, die momenteel in Suriname verblijft, dat wel is.
Deze man behoort de huur aan haar over te maken, wat hij niet doet. Hij beweert tegenover zijn partner dat Chanelle en haar vriend de huur niet betalen.
Bekijk de beelden hier:
De werkelijke huurster eist dat het gezin het huis verlaat, zelfs nadat Chanelle bewijs van betaling heeft getoond. Ondertussen blijven Chanelle en haar partner zoeken naar een andere woning, maar zonder succes.
Ze heeft inmiddels hulp gezocht bij de Stichting Op Weg Naar Huis en heeft aangifte gedaan van oplichting en fraude. Hun woonsituatie blijft echter precair.
De Ombudsman van Rotterdam, Marianne van den Anker, vertelde aan RTV Rijnmond dat ze jaarlijks veel klachten ontvangt over illegale onderverhuur en dreigende dakloosheid.
Woningcorporatie Woonstad Rotterdam heeft een strikt beleid tegen woonfraude, maar biedt ook maatwerk waar nodig. Hart van Nederland heeft de oorspronkelijke huurster gevraagd om een reactie.
Zij heeft aangegeven het onderzoek af te wachten en verwijst naar haar advocaat voor verdere vragen. Chanelle hoopt snel een veilige en betaalbare woning te kunnen betrekken met haar gezin, zodat ze zich kunnen concentreren op de gezondheid van hun jongste zoon en hun leven weer op de rails kunnen krijgen.
Heeft u advies of suggesties voor Chanelle en haar gezin? Laat het ons weten in de reacties op Facebook.