Nu de zon zich weer van haar beste kant laat zien, trekken velen van ons naar buiten om op de terrasjes te genieten van een drankje of een hapje. Ondanks de stijgende prijzen in de horeca, blijft de charme van een terrasje onweerstaanbaar. Maar zodra de rekening komt, doemt de vraag op: “Hoeveel fooi is passend om te geven?” Wij doken in de wereld van de fooien om jou te informeren.
De teruggang van contante fooien
Edwin Vlek van FNV Horeca signaleert een duidelijke trend: het geven van fooien neemt af. Dit is grotendeels te wijten aan de verschuiving van contant naar pinbetalingen. “De dagen van contant betalen lijken geteld,” merkt Vlek op, wat impliceert dat minder mensen aan de gewoonte van fooi geven vasthouden. Toch is het goed om te benadrukken dat fooi altijd een vrijwillige extra is, bedoeld als waardering voor goede service, bovenop het salaris dat het personeel ontvangt.
Lees verder op de volgende pagina.