Karin is kapot van verdriet nadat ze ontdekte dat haar vijfjarige dochter nooit wordt uitgenodigd voor de verjaardagsfeestjes van haar klasgenootjes. Ondanks dat haar dochter een vriendelijk en sociaal kind is, blijft de uitnodiging telkens uit. Deze pijnlijke ervaring heeft Karin publiekelijk gedeeld in de hoop steun en advies te krijgen.
Herhaalde teleurstelling en uitsluiting
Karin legt uit dat ze voor de laatste drie verjaardagen van haar dochter telkens 10 tot 12 kinderen heeft uitgenodigd. Tot haar grote verdriet heeft geen enkel kind de uitnodiging ooit beantwoord met een tegenuitnodiging. Dit heeft haar doen afvragen wat er mis zou kunnen zijn met haar kind, een vraag die haar hart breekt.
Vragen over de redenen voor uitsluiting
Karin is verbijsterd door de aanhoudende uitsluiting en vraagt zich af wat de oorzaak zou kunnen zijn. Ze overweegt verschillende mogelijkheden, waaronder de kans dat haar dochter misschien niet dezelfde interesses deelt als haar klasgenootjes of dat er miscommunicatie tussen de ouders speelt.
Ze deelt haar gevoelens: “Mijn dochter lijkt het meestal niet erg te vinden, maar soms merkt ze het wel op en dat doet pijn. Toen ik de moeder van een jarig vriendinnetje sms’te, kreeg ik nooit een reactie.”
Angst voor de toekomst
Karin maakt zich grote zorgen over de impact die deze uitsluitingen op de lange termijn op haar dochter kunnen hebben. “Ik ben erg van streek en ik vrees dat het voor haar, als ze ouder wordt, erg frustrerend kan zijn, en voor mij ook,” voegt ze eraan toe.
De mogelijkheid dat haar dochter zich constant buitengesloten en ongewenst voelt, maakt haar bang voor de toekomst.
Reacties en adviezen van andere ouders
Veel mensen toonden hun medeleven en deelden hun eigen ervaringen. Eén moeder schreef: “Mijn kind heeft de hele klas uitgenodigd voor zijn feestje en is dit jaar zelf niet uitgenodigd voor andere feestjes.
Een van de jongens sprak in de klas over zijn feestje en mijn zoon was zo opgewonden. Hij dacht dat hij uitgenodigd was en vroeg me constant mijn e-mail te controleren. Dat brak zijn hart en het mijne.”
Een ander adviseerde: “Ik zou de andere ouders direct vragen wat er gebeurd is. Ik organiseer door het jaar heen speelafspraakjes zodat de kinderen ook buiten school vrienden worden. Ik moest ervoor zorgen dat ze die belangrijke momenten succesvol konden beleven.”
Een derde ouder deelde zijn ervaring: “Mijn dochter wordt binnenkort tien en sinds ze drie is, kwamen kinderen wel naar haar feestjes, maar ze werd nooit uitgenodigd voor die van anderen. In 2020 ben ik gestopt met het organiseren van feestjes voor haar. Ze is jarig tijdens de schoolvakanties, dus doen we iets speciaals samen.”
Wat vind jij van deze situatie? Laat het ons weten door een reactie op Facebook achter te laten.