In een volgepakt restaurant, met de geur van verse kruiden en sissende sauzen die in de lucht hangen, zou je denken dat je veilig bent om alles te bestellen wat je hartje begeert. Toch waarschuwt een gerenommeerde chef-kok dat er bepaalde gerechten zijn die je beter kunt vermijden, zelfs in de beste eetgelegenheden. Vandaag nemen we een diepe duik in de keukengeheimen die chefs zelden delen met hun gasten. Van veel te dure schotels tot gerechten die een risico vormen voor je gezondheid, na het lezen van dit artikel kijk je wellicht iets anders naar het menu de volgende keer dat je uit eten gaat.
De hoge prijs van luxe
Heb je ooit gemerkt dat bepaalde items op het menu aanzienlijk duurder zijn dan andere, terwijl je je afvraagt of ze het echt waard zijn? Het antwoord is vaak nee. “Kreeft en truffels worden absurd opgeprijsd,” zegt de expert. Deze producten worden vaak als luxe beschouwd en restaurants spelen hierop in door hoge prijzen te vragen die niet altijd gerechtvaardigd zijn door de kwaliteit of de kost van de ingrediënten.
Lees verder op de volgende pagina welke gerechten je niet moet bestellen in een restaurant.