Martijn Krabbé heeft opnieuw bewezen hoe persoonlijk zijn leven verweven is met zijn televisiecarrière. De geliefde presentator, die eerder dit jaar openhartig vertelde over zijn ongeneeslijke ziekte, heeft een persoonlijke brief geschreven aan zijn ex-vriendin Noi Pakon.
De inhoud van deze brief werd besproken in een aflevering van Strikt Privé, waarin Jan Uriot en Karlijn Bernoster uitgebreid stilstonden bij de emotionele boodschap. Ook het weekblad Privé heeft aandacht besteed aan deze opvallende onthulling, waarmee Krabbé niet alleen zijn eigen verleden eert, maar ook zijn publiek weet te raken.
Een brief die je niet verwacht
Tijdens een aflevering van Het mooiste meisje van de klas viel de naam van Noi Pakon, een vrouw die ooit een relatie had met Martijn Krabbé. Jan Uriot, die toevallig langs het programma zapte, herkende haar direct, al duurde het even voor hij wist waarvan. “En toen viel me een dame op die ik lichtelijk herkende. Noi Pakon heet zij. En toen dacht ik: waar ken ik dat mens nou toch van?” vertelde Uriot tijdens Strikt Privé. De herkenning leidde uiteindelijk tot een verrassende wending in de uitzending.
De presentator van het programma, Jaap Jongbloed, vroeg Noi naar een vroegere relatie met een bekende Nederlander. Tot verrassing van velen bevestigde zij dat zij inderdaad een relatie had gehad met Martijn, vlak na diens scheiding van Amanda Beekman. Dat alleen al zou genoeg zijn om kijkers op het puntje van hun stoel te krijgen. Maar toen volgde een mededeling van Jaap die niemand had zien aankomen: “En toen zegt Jaap opeens in die aflevering, die deze week wordt uitgezonden: Ik heb een brief van Martijn.”
Geen liefdesbrief, maar een warm afscheid
Wat de inhoud van de brief precies is, blijft voorlopig grotendeels onduidelijk. Toch gaven Uriot en Bernoster in de uitzending alvast een indruk van de toon. Karlijn vroeg zich hardop af: “Een liefdesbrief? Een soort van liefdesbrief?” Maar Jan Uriot maakte al snel duidelijk dat het daar niet om ging.
“Nee, het is gewoon van ze hebben elkaar lang niet gezien. Maar het leest als een afscheidsbrief. Het is een hele mooie brief. Zo van: we hebben het toch wel heel leuk met elkaar gehad,” aldus Uriot.
Hoewel het dus geen romantische liefdesverklaring betreft, blijkt uit alles dat de boodschap voor Noi van grote betekenis moet zijn. De brief is volgens Uriot vanaf deze week in zijn geheel te lezen in het tijdschrift Privé. Het gebaar van Krabbé laat zien hoe belangrijk het voor hem is om met mensen uit zijn verleden op een waardige manier afscheid te nemen, zeker nu zijn toekomst er zo onzeker uitziet.
Martijn blijft actief ondanks ziekte
Eerder dit jaar liet Martijn Krabbé weten dat hij lijdt aan uitgezaaide longkanker. Een genezing is niet meer mogelijk, en het is onduidelijk hoeveel tijd hij nog heeft. Toch kiest de presentator ervoor om zo lang mogelijk actief te blijven binnen zijn vakgebied. Hij blijft betrokken bij zijn geliefde programma’s en zoekt naar manieren om ook op afstand zichtbaar te blijven.
Zo was hij in het achtste seizoen van Kopen Zonder Kijken nog gewoon fysiek in beeld. In het negende seizoen heeft hij ervoor gekozen enkel de voice-over in te spreken. Deze aanpassing stelt hem in staat om zijn werk te blijven doen zonder fysiek aanwezig te moeten zijn, wat hem gezien zijn gezondheid waarschijnlijk zwaar zou vallen.
Een persoonlijke afsluiting van een bewogen periode
Met het schrijven van de brief aan Noi Pakon lijkt Martijn bewust ruimte te maken voor persoonlijke afsluiting. In plaats van weg te duiken voor de realiteit, grijpt hij het moment aan om oude banden nog één keer te benoemen en te erkennen. Zo’n gebaar getuigt van moed en reflectie. Het is niet vanzelfsprekend om in deze fase van je leven terug te kijken en de mensen die je pad gekruist hebben nog één keer rechtstreeks aan te spreken.
Deze brief aan Noi Pakon is daarmee meer dan een nostalgische herinnering. Het is een manier voor Martijn Krabbé om vrede te vinden met zijn verleden, op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo. Juist omdat het zo onverwacht kwam, raakt het velen diep. Je merkt aan alles dat de brief geen publiciteitsstunt is, maar oprecht, integer en zeer persoonlijk bedoeld.