De aardbei is één van de meest gegeten fruitsoorten van in ons land en zit boordevol stoffen die het menselijk lichaam nodig heeft. Aardbeien zijn onder andere rijk aan vitamine C, kalium en foliumzuur.
Dit zijn vitamines en mineralen die essentieel zijn voor ons lichaam. Door de vitamine c zijn ze goed voor jouw weerstand, maar ook voor je huid en haar. De foliumzuur, oftewel vitamine B11, is belangrijk omdat dit belangrijk is voor de groei van het lichaam en de aanmaak van rode en witte bloedcellen.
Een nadeel van aardbeien is dat je ze jammer genoeg niet lang vers kan houden, dit komt omdat het ‘zacht’ fruit is. Invriezen is een optie, alleen wanneer je de aardbeien dan wil ontdooien krijgen de ze een veel minder lekkere smaak. Gelukkig hebben wij een trucje gevonden waarmee je aardbeien tot wel een week lang goed kan houden.
Zo kun je de volgende keer mooi een extra bakje meenemen, zonder te stressen of je ze wel op tijd kan opeten! Nog beter nieuws: je kan deze truc ook voor andere zachte fruitsoorten, zoals frambozen, bosbessen en bramen kunnen gebruiken.
Mocht je denken: dit gaat me echt veel te veel moeite kosten, dan hoef je je geen zorgen te maken. Het is namelijk een super simpel en snel klusje en je krijgt er veel voor terug, aangezien je de aardbeien niet meer weg hoeft te gooien!
Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een beetje azijn, een maatbeker, een ‘grote kom’, een vergiet, keukenpapier en kraanwater. Ben je er klaar voor? Daar gaan we…
Pak een kom en vul deze voor 1/4 met azijn en 3/4 met water. Leg de aardbeien in het azijnwater en laat ze ongeveer 10-15 minuten in het badje weken. Zorg ervoor dat de aardbeien aan alle kanten nat zijn geworden.
Haal de aardbeien vervolgens uit het water en stop ze in een vergiet. Spoel ze niet af! Schud ze voorzichtig uit en leg ze op een velletje keukenpapier. Laat liggen tot de aardbeien helemaal opgedroogd zijn en doe ze vervolgens terug in hun bakje. Je zult merken dat de aardbeien nu veel langer meegaan!
Moeten aardbeien in de koelkast?
Deze vraag blijft altijd een discussie, want in de winkel liggen ze soms wel in de koelkast maar soms ook niet. Wat is dus het beste? ALs je gebruik maakt van de bovengenoemde tip, gaan de aardbeien sowieso al een stuk langer mee, dus kan je er voor kiezen om ze buiten de koelkast te houden.
Ze zijn dan wel minder lang houdbaar dan wanneer je ze in de koelkast zet. Het beste zou dus zijn om ze eerste te laten weken in azijnwater, op te laten drogen en dan in de koelkast te plaatsen.
Heb je nog meer tips? Laat het ons weten door een reactie op Facebook achter te laten.